C 70 Paviljoen


  
   


    
Inge Zorge 

“Ik was toen 13 jaar oud en ben samen met mijn ouders, zus en neefje naar de Coolsingel gegaan. We hebben het daarna nog vaak over die dag gehad, maar liefst 6,5 uur hebben wij daar gestaan”.
 
 
  
   


 
Nico Habermehl

"De foto is genomen kort na het begin van de mogelijkheid om met de cup op de foto te gaan. Toen was het nog toegestaan om de cup op te tillen. Later na wat ongelukjes was dat verboden."
 
 
  

 


 
Aad Pausma

"Ik weet nog dat ik de cup optilde, waarop de fotograaf schreeuwde dat ik hem terug moest zetten. Dat deed ik dus net toen de fotograaf afdrukte. Het was erg druk dus alles moest vlug gebeuren."

 
 
  
   


 
Gert-Jan Rijsdijk

"Tijdens een cultureel uitje in het kader van Rotterdam C ‘70 kwamen we langs een standje waar je op de foto kon met de Europacup 1, net gewonnen door Feyenoord. 'Met de cup op de kiek' heette het. Ik, als geboren Rotterdammer en hartstochtelijk Feyenoord fan, was natuurlijk niet meer te houden. Ik (11) liep het kamertje in en ging naast de cup staan. De foto was zo genomen. Mijn moeder, die mij kwijt was, zag opgelucht dat ik uit het kamertje tevoorschijn kwam. "Wilt u even betalen mevrouw?", zei de fotograaf. Gelukkig heeft ze dat gedaan en was ik een echt fantastische herinnering rijker."

 
 
  
 


 
Flip van Beek

"Op de foto ben ik 13 jaar en woonde destijds in Hoogvliet. Ik kan me nog herinneren dat ik op de fiets met het afgepaste benodigde geld, brandend in de broekzak, richting de foto-shoot ben gegaan. En trots als een pauw natuurlijk."

 
 
  
   


 
Dick van Straten

" ik woonde toentertijd en nu nog in Nieuw Zeeland, alhoewel, ik niet aanwezig was op 6 mei 1970, kan ik mezelf toch levendig herinneren toen Feijenoord het Schotse Celtic met 2-1 in Milaan versloeg. In augustus van hetzelfde jaar was ik weer na 3 1/2 maand terug in Holland, en had geen idee wat er zich had afgespeeld in Rotterdam."