Feesten


  
   


 
Co en Ria de Leeuw

"6 mei 1970 was onze trouwdag. Mijn vrouw komt van Charlois en ik van Goeree Overflakkee. Een deel van de familie, trouw Feyenoord supporter, zat in Milaan. Wij konden 5 maanden vooraf, bij de ondertrouw, niet bevroeden dat Feyenoord de finale zou halen. Het feest werd gevierd in een zaaltje op het Afrikaanderplein. Speciaal voor mijn vrouw’s opa, een trouw supporter in hart en nieren is er een televisie geregeld in de bovenzaal. Hij mocht van oma absoluut de trouwdag van zijn kleindochter niet missen. Na afloop van het feest is een deel van de Flakkeese familie in Rotterdam achter gebleven om de huldiging op de Coolsingel bij te wonen." 


 
 
  

 


 
Diana de Callafon den Boef

“Mijn ouders waren 12½ jaar getrouwd en gaven een feest in cafe Viaduct aan de Slaghekstraat, natuurlijk moest de wedstrijd bekeken worden en kwam er een televisie. Na het winnen van de cup was het dubbel feest.”

 
 
  
   


   
Gert Onnink

"Een knaapje van 8 jaar was ik, toen Feyenoord de Europa Cup I won. Woensdag 6 mei 1970 stond als feestdag te boek, omdat mijn opa en oma 35 jaar getrouwd waren. Met de familie gingen wij een dagje naar Avifauna, daarna naar de flat van opa en oma in Lombardijen om met z'n allen naar de finale te kijken. Het historische belang van Feyenoord-Celtic drong pas later tot me door. Ik herinner me nog dat ik mocht opblijven. In pyjama zag ik Ove Kindvall geschiedenis schrijven."  Eindelijk, écht bij de finale.

 
 
  


  Bennie Brohm

Op de foto sta ik rechts met mijn drinkmaatje Arie de Wit. Wij zijn s'morgens naar de Coolsingel gegaan om nuchter op de foto te gaan. Dat was gelukt, naderhand zijn we behoorlijk dronken geworden en zijn in de fontein aan het Hofplein terecht gekomen. Het water bracht wel enige ontnuchtering (tijdelijk). Het was enorm gezellig en dit zullen de Rotterdammers helaas niet meer mee maken. Ik heb toen ook maar gelijk Feijenoord op mijn arm laten tatoeëren.”