FOTO'S 1970‎ > ‎

Aanvullend 1: Diversen


  

 


   
Gerard Nieuwaard

Gerard Nieuwaard samen met de dochters van Jan Jansen (administrateur) in de kuip.
 
 
  
   


 
Aad Brox

"De foto's zijn genomen op onze trouwreceptie op 23 februari 1971, welke plaatsvond in een van de zalen van Stadion Feyenoord."
 
 
  
   


 
Arie Schakel

"Ik wil je bij deze nog een foto doen toekomen van de manifestatie C ‘70 met de Europacup 1. Ik was daar toen met mijn met mijn vierjarige zoon voor een foto te maken. Toen ik daar was kwam er een verslaggever van het Rotterdams Nieuwsblad die met een artikel bezig was hierover en en een foto nodig had voor zijn artikel. Hij vroeg mij hiervoor te poseren en gaf mij een miniatuur cupje waaruit ik zogenaamd moest drinken. Deze foto is destijds in de krant geplaatst bij zijn artikel met het onderschrift: 'Hij drinkt de Cup letterlijk in'".
 
 
  

 
Joop Smit

“Ik teer nog altijd op die triomf. Ik zat in die tijd bij Gerard de Lange in de wasautomaten en mijn baas had alle spelers van Feyenoord zo’n ding aangeboden. Ik mocht ze bij hen thuisbrengen. Bij Henk Wery ben ik lazarus geworden. Hij had een aardige vrouw, die Wery. Zij gaf ons een biertje, en toen nog een, en nog een. Dat ging zo maar door.” Uit: Vrij Nederland, 27 september 1997. Zie ook het AD van 4 mei.
 
 
  
   


 
Bob de Vos

"Omdat mijn vader destijds werkzaam was op het stadhuis, behoorde ik tot de gelukkigen die de huldiging van heel dichtbij mee mocht maken, namelijk in de Burgerzaal van het stadhuis. Ik heb toen ook de menigte gezien vanaf het bordes en dat was werkelijk onvoorstelbaar. Een grote mensenmassa, mensen waren in lantaarnpalen geklommen en op de paviljoens van de manifestatie C'70. Mijn persoonlijke hoogtepunt van die dag was het moment dat twee van de helden, Ove Kindvall en Eddy Pieters Graafland mij op de schouders namen en met mij poseerden voor de Cup. Hoe trots ik was laat de foto wel zien!"
 
 
  
   


 
Rene Olden

Rene Olden op de foto met Rinus Israël.
 
 
   

 


   
Bert Weber

Collage met handtekeningen.
 
 
  
    
Theo Twigt

"Op de vlag aan de lantarenpaal zie je een afdruk van de Polaroid uit 1970. Met mijn persoon eronder. De vlag is gemaakt door een Chinese kunstenares. Omdat ik in die tijd wijkagent was op de Westkruiskade werd mij gevraagd een foto aan te leveren die veel voor mij betekende. De Westkruiskade hing vol met soortgelijke vlaggen van overwegend Chinese mensen die iets voor de gemeenschap betekenden."
 
 
  

 


 
Joop van Heeswijk

"Een foto van de huldiging destijds en een foto van de ereronde voorafgaand aan de daaropvolgende wedstrijd op 10 mei1970 tegen Holland Sport in de kuip."
 

  
   


   
Annie Jansen-Kense

Collage
 
 
  
   
 

Jolanda Serraarens 


De foto is op karton opgeplakt. Mijn broer Frank heeft indertijd een verslag van de wedstrijd hier achterop geschreven.
 
 
  
  
 

Mw. Y. Lamboo 


“Dat diegene die naast mij op de foto stond er door mij is afgeknipt heeft als oorzaak, dat deze persoon mij later op een vreselijke manier heeft opgelicht. Zonde van de foto, maar ik kon dat gezicht niet meer zien.”