Huldiging


  
   


 
Marinus van den Berg

"Bijgaand een foto van mij, in het midden, met mijn vader en moeder, nu 44 haar later (in ben nu 58 jaar) staat deze foto en datum 6 mei in mijn herinnering gegrift alhoewel ik slecht ben in data onthouden. Het was een onvergetelijke en nog nooit meegemaakte feestvreugde. Later ben ik het feest gedruis mijn ouders zoekgeraakt die later in het beroemde cafe ‘t Haantje vertoefden tot s’ ochtends vroeg… en vergeet ook niet de massale huldiging, de Metro’s van de RET gingen op en neer, onvergetelijk."

 
 
  
   


   
Hans Bruggeling

"Het feest op de Coolsingel was ongekend, een buurman van mij (uit het Nieuwe Westen, Van Cittersstraat) had een witte Fiat 500. Met een pot menie werd hij door ons voor de helft rood geverfd. Op het Hofplein liep iedereen te duwen, maar helaas was de verf nog niet droog."

 
 
  
   


   
Jack van den Engel

"Ik was ook bij de inhuldiging bij het stadhuis, ik stond vrij vooraan en het was een zonnige dag. Enorm druk, mensen klommen in lantarenpalen en zelfs tegen, naar ik meen, de gevel van het Holbeinhuis. Via smalle richeltjes naar boven, hierbij zijn er zeker twee mensen naar beneden gevallen."

 
 
  
   


    
Hilda van Welzen-Post


"Natuurlijk gingen we voor de huldiging ook naar de Coolsingel. Mijn vader had van iemand gehoord, dat de spelersbus aan zou komen aan de achterkant van het stadhuis en daar hebben we dan ook een tijd staan wachten. En hoe leuk werd dat!
In mijn herinnering stond de Europacup vooraan in de bus, met daarin een beertje in Celtic kleding. We zagen de spelers de bus uitkomen met de cup en vlak langs ons heen lopen."


 
 
  

 


    
Liliane Geerling

“Ik was 5 jaar en ben op de schouders van mijn vader op het Stadhuisplein naar het team van Feijenoord en de cup gaan kijken. Later op de foto in het paviljoen, mijn broer boos want hij wou natuurlijk alleen en niet met zijn kleine zusje op de foto met de cup."


 
 
  
   


   
Paul Gerdes

“Ik ben erbij geweest in Milaan en na de wedstrijd direct retour naar Rotterdam en bij aankomst via de Varkenoordsebrug bij de Tweede Rosestraat kwam de bus met spelers vanuit de Rosestraat richting de Beijerlandselaan aan. Geweldig om dit te hebben meegemaakt, dit vergeet je nooit.”

 
 
  
 
  


  

Ruud Den Ouden


Bij de huldiging van Feyenoord ben ik (12 jaar) met mijn Kodak camera naar de Coolsingel en Hofplein gegaan en heb aldaar foto’s gemaakt