Naar de finale

Heel wat foto's kwamen binnen van mensen die verhalen over de finale in Milaan hadden. Hier een selectie van deze foto's, met een bijschrift van de bezitters van de foto's.

  
Ruud Mandos

“Ik was zelf 11 jaar en ik had mijn toeter aan mijn oudere broer meegegeven die naar de finale in Milaan was gegaan om deze eventueel te ruilen met een doedelzak van de Schotten. Wat, zoals je op de foto ook ziet, helaas niet is gelukt” .
Fred Snel

"Ik ben toen met een vriend al liftend naar Milaan gegaan en in Italië kregen we bij een tolheffing een lift van een bus met het Feyenoord gezelschap. Aan de hand hiervan is een ook een stukje geschreven dat is gepubliceerd in het Cupnummer van de Europese Kampioen: Al liftend naar Milaan." 


  
Theo Hogeveen

"Ik was 18 jaar en had alle wedstrijden in de voorronden van de Europa Cup gezien. Ik wou graag naar de finale, maar mijn ouders waren er fel op tegen. Ze vroegen hoe moet je daar komen, ik zei met het vliegtuig, toen kregen ze de schrik van hun leven. Maar ik zei: Feyenoord komt maar een keer in mijn leven in de finale. Uiteindelijk ben ik toch geweest."    
Mick Gijzemijter

"Ik heb een foto van 12 uur voordat we die mooie cup wonnen. Ik was met mijn ouders en twee neven bij die geweldige wedstrijd. Met z'n vijven in een Ford Cortina. Ik ben dat mannetje in het midden en was toen 12 jaar."      
Cor Kinder

"Hierbij stuur ik de foto van mijn vriendin en mij (inmiddels 43 jaar getrouwd) en uiteraard nog steeds fanatieke Feyenoord supporters. Wij waren samen aanwezig in Milaan in 1970 en zullen die belevenis van het winnen na verlenging ook nooit meer vergeten. De bus ging terug na de wedstrijd en als deze overgespeeld moest worden, waren wij al weer op de terugweg. Gelukkig is dat door Ove Kindvall voorkomen."
      
Tonia Ktranenburg-Cheret

“Op de foto hieronder sta ik (tweede van rechts) samen met enkele supporters en de moeder van Eddy Treytel (vierde van links).”