Naar de finale‎ > ‎

Familie


  
   


 
Perry Simons

"Ook wij (mijn beide oudere broers Ron en Leon en ik als jongste van het gezin, respectievelijk 11, 9 en 6 jaar oud, zijn op de foto gegaan. In die tijd had mijn vader een seizoenskaart en gingen wij in eerste instantie voor een gulden naar de kuip. Ik kan mij herinneren dat wij ook weleens de kaartjes door de hekken doorgaven. Toen kun je op hetzelfde kaartje nogmaals naar binnen ;-). De kuip was voor ons altijd een dagje uit met vaders (inmiddels 81 jaar). Na afloop van de wedstrijd (wij zaten in vak V) was volkomen duidelijk waar het gezin Simons had gezeten. Wij hadden namelijk bij iedere thuiswedstrijd pelpinda’s bij ons."

 
 
  
   


 
Nicole Slabbekoorn

"Op de foto staan mijn tweelingbroer Richard en ik met achteraan onze zus Monique."
 
 
  
   


 
Jim Worung

"Ik denk dat mijn zus Corrie deze foto cadeau heeft gekregen van mijn vader, die ook een Feyenoord fan was, omdat mijn zus en ik voor bijna alle cupwedstrijden van Feyenoord in de voorverkoop kaartjes moesten kopen voor hem en andere familieleden. Mijn Molukse familieleden kwamen uit heel het land, van Oosterwolde tot Moordrecht. Mijn zus en ik kregen echter geen kaartjes voor de wedstrijden van Feyenoord. De voorverkoop was bij een sigarenzaak in de Beijerlandselaan en wij stonden daar al om half zes 's morgens. Wij woonden in de wijk Kreekhuizen en dat is maar 10 minuten lopen naar de Kuip. Als kind kon je horen als Feyenoord had gescoord en vaak gingen we na de rust naar de Kuip en vroegen aan de suppoosten of we naar binnen mochten. Meestal mochten we, zonder problemen, naar binnen maar dan wel ver bovenin de tweede ring. Toen kon het nog."

 
 
  
   


 
Marianne de Die

"Op de foto staat mijn opa zo trots als een kind naast de Europacup. Mijn opa en oma waren trouwe supporters van Feyenoord, zij gingen elke thuiswedstrijd met vrienden naar de kuip. Toen kon het nog dat zij thermoskannen met koffie en soep, broodjes en allerlei andere versnaperingen meenamen alsof ze naar een picknick gingen. Er was heel vaak een jeugdelftal dat voor de grote wedstrijd speelde en dan zaten zij ook al op de tribune. Het was een vrolijk dagje uit voor hen. Als het koud was gingen er plaids mee om de benen te verwarmen. Zij hebben daar altijd volop van genoten." 
 
 
  
   


 
Fred Helmer

"Op de brommer achterop bij Wim van Vliet vanaf de wijk Blijdorp naar iedere thuis wedstrijd. Een feestdag waarbij ik gelijk wat extra zakgeld kon vergaren door de bierflesjes onder het vak X op te halen en in te leveren om het statiegeld."
 
 
  

 


 
Corrie Tode van Veen

"Ook ik stond met onze dochter op de Coolsingel, vlak onder het balkon. Wim Janssen zag mij en wees op zijn stropdas. Ik knikte gretig en hij gooide hem mijn richting. Vlak voor ik hem kon vangen greep een lange volwassen man de das boven mij hoofd weg en ging er vandoor. Jammer hoor."

 
  

 

 
Mary van der Padt

“Op de foto sta ik samen met mijn opa Willem. Mijn opa had een seizoenskaart voor vak V. Ik mocht regelmatig mee, dus was het logisch dat wij samen met de cup op de foto gingen. Het lijkt of ik heel boos kijk, dat was vast omdat we zolang in de rij gestaan hebben.”